Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Menarik di Pekan, Bandar Lestari

Page 4 of 4 Previous  1, 2, 3, 4

Go down

Re: Menarik di Pekan, Bandar Lestari

Post  Yassin on Mon Sep 28, 2009 11:15 pm

jasnoraizan wrote:

apens7..ce laa aok ajor getek rodong aok nei...sian juge kedia huhuhuhu......

aok je la sin ajor kwn..[/quote]

Gini laa mula sekali pastikan gambo tu ada dalam PC lepas tu aok klik butang kat atas tu host an image.. Upload your image klik [Browse] piilhan lah gamba drp my pictures atau gamba yang sedia ada kat PC aok tu lepas tu klik host tu..nanti selepas itu pilih saiz gambo klik copy je..pas tu klik butang sebelah dia tu image pastekan links tersebut klik je ok...nye kuar laa gambo yang aok muat naik tu..selamat mencube..
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Menarik di Pekan, Bandar Lestari

Post  rudini77 on Fri Jan 08, 2010 12:12 pm

apens7 wrote:

ini la dia sebahagian area perumahan peramu jaya 3.. atau lebih dikenali sebgai 'rumah 500' bg penduduk2 pekan.. nape? sebab area perumahan ni ada 500 buah rumah.. hehehehe..

Kawan setuju sbb member kawan pun ramai duk kat sini, tiap2 hari Jumaat malam Sabtu ada Pasar Malam. Kawan masa duk kat Pekan dulu selalu gi...
avatar
rudini77

Posts : 26
Points : 26
Join date : 08/01/2010
Age : 41
Location : Bandar Jengka

Back to top Go down

Re: Menarik di Pekan, Bandar Lestari

Post  apens7 on Fri Jan 08, 2010 12:32 pm

rudini77 wrote:
apens7 wrote:

ini la dia sebahagian area perumahan peramu jaya 3.. atau lebih dikenali sebgai 'rumah 500' bg penduduk2 pekan.. nape? sebab area perumahan ni ada 500 buah rumah.. hehehehe..

Kawan setuju sbb member kawan pun ramai duk kat sini, tiap2 hari Jumaat malam Sabtu ada Pasar Malam. Kawan masa duk kat Pekan dulu selalu gi...

hahaha.. ni pemandangan depan rumah kwn... ekekekeke.... kalau org pekan keney tempat ni, terbukti la saya duduk kat pekan.. muahahahha
avatar
apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: Menarik di Pekan, Bandar Lestari

Post  Deto_8 on Fri Jan 08, 2010 3:14 pm

apens7 wrote:
rudini77 wrote:
apens7 wrote:

ini la dia sebahagian area perumahan peramu jaya 3.. atau lebih dikenali sebgai 'rumah 500' bg penduduk2 pekan.. nape? sebab area perumahan ni ada 500 buah rumah.. hehehehe..

Kawan setuju sbb member kawan pun ramai duk kat sini, tiap2 hari Jumaat malam Sabtu ada Pasar Malam. Kawan masa duk kat Pekan dulu selalu gi...

hahaha.. ni pemandangan depan rumah kwn... ekekekeke.... kalau org pekan keney tempat ni, terbukti la saya duduk kat pekan.. muahahahha

pagar oren tu rumah pakcik kawan

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!
avatar
Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Menarik di Pekan, Bandar Lestari

Post  rudini77 on Fri Jan 08, 2010 3:44 pm

apens7 wrote:

signboard yg berhampiran dgn perumahan peramu jaya 3... lets go to bandorrrr... hehehe

Kat tepi signboard ni mesti ada Pejabat JBA Pekan, sebeloh SK Peramu Jaya, pastu Taman Mentiga.. Pastu mesti jumpa traffic light... Betul dok???
avatar
rudini77

Posts : 26
Points : 26
Join date : 08/01/2010
Age : 41
Location : Bandar Jengka

Back to top Go down

Re: Menarik di Pekan, Bandar Lestari

Post  apens7 on Fri Jan 08, 2010 3:59 pm

signboard ni sebelum sk perumu jaya pekan... hehehe... pas by pass pj3...
avatar
apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: Menarik di Pekan, Bandar Lestari

Post  rudini77 on Fri Jan 08, 2010 4:04 pm

Kira dekat doh tu...
avatar
rudini77

Posts : 26
Points : 26
Join date : 08/01/2010
Age : 41
Location : Bandar Jengka

Back to top Go down

Re: Menarik di Pekan, Bandar Lestari

Post  rudini77 on Fri Jan 08, 2010 4:12 pm

apens7 wrote:

ni lagi gempakk, balai polis daerah pekan.. hehehehe

akceli dulu bangunan ni asalnyer rumah persinggahan VVIP pekan.. pastu tukar jadi kolej shahputra then now dah jadi balai polis... tabik tuan!!!! cheers

Kat depan ni kan ada taman perumahan, Aaa, kat situ la kampung kawan... Dalam sebulan ada la skali 2 kawan balik kampung..
avatar
rudini77

Posts : 26
Points : 26
Join date : 08/01/2010
Age : 41
Location : Bandar Jengka

Back to top Go down

Re: Menarik di Pekan, Bandar Lestari

Post  rudini77 on Fri Jan 08, 2010 4:33 pm

apens7 wrote:

sekitar main road di perumahan peramu jaya 1 ke bandorr....

Kat sini pun ada Murtabak Pekan jgk, tapi X brape glamer le, Murtabak Kasturi nama kedai dia. Kawan slalu murtabak kat sini je... Lebih kurang je rasanye dgn Murtabak Mengkasar.. Lagi pun tokei dia member sekolah kawan dulu...
avatar
rudini77

Posts : 26
Points : 26
Join date : 08/01/2010
Age : 41
Location : Bandar Jengka

Back to top Go down

Re: Menarik di Pekan, Bandar Lestari

Post  apens7 on Sat Jan 09, 2010 7:10 pm

rudini77 wrote:
apens7 wrote:

ni lagi gempakk, balai polis daerah pekan.. hehehehe

akceli dulu bangunan ni asalnyer rumah persinggahan VVIP pekan.. pastu tukar jadi kolej shahputra then now dah jadi balai polis... tabik tuan!!!! cheers

Kat depan ni kan ada taman perumahan, Aaa, kat situ la kampung kawan... Dalam sebulan ada la skali 2 kawan balik kampung..

tmn seri maulana ke? hehehe
avatar
apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: Menarik di Pekan, Bandar Lestari

Post  MUKH'S on Mon Jan 11, 2010 9:53 am

apens7 wrote:
rudini77 wrote:
apens7 wrote:

ni lagi gempakk, balai polis daerah pekan.. hehehehe

akceli dulu bangunan ni asalnyer rumah persinggahan VVIP pekan.. pastu tukar jadi kolej shahputra then now dah jadi balai polis... tabik tuan!!!! cheers

Kat depan ni kan ada taman perumahan, Aaa, kat situ la kampung kawan... Dalam sebulan ada la skali 2 kawan balik kampung..

tmn seri maulana ke? hehehe

Aaa, ye la tu atau short formnya TASMA.. Taman Sri Maulana klu kira sejarahnya adalah taman perumahan yg mula2 sekali dibina di Pekan lbh kurang 25 thn dahulu.. Kawan agok je...

MUKH'S

Posts : 4
Points : 4
Join date : 09/01/2010

Back to top Go down

Re: Menarik di Pekan, Bandar Lestari

Post  rudini77 on Mon Jan 11, 2010 10:06 am

MUKH'S wrote:
apens7 wrote:
rudini77 wrote:
apens7 wrote:

ni lagi gempakk, balai polis daerah pekan.. hehehehe

akceli dulu bangunan ni asalnyer rumah persinggahan VVIP pekan.. pastu tukar jadi kolej shahputra then now dah jadi balai polis... tabik tuan!!!! cheers

Kat depan ni kan ada taman perumahan, Aaa, kat situ la kampung kawan... Dalam sebulan ada la skali 2 kawan balik kampung..

tmn seri maulana ke? hehehe

Aaa, ye la tu atau short formnya TASMA.. Taman Sri Maulana klu kira sejarahnya adalah taman perumahan yg mula2 sekali dibina di Pekan lbh kurang 25 thn dahulu.. Kawan agok je...

Salam, memang betul apa yg sedara MUKH bagitau tu.. Sedara MUKH pun org Tmn Sri Maulana jgk ke??? Aii, jumpe jgk dgn org sekampung ye, aok duk beloh mana?? Mesti aok kenal kawan jugok ni???
avatar
rudini77

Posts : 26
Points : 26
Join date : 08/01/2010
Age : 41
Location : Bandar Jengka

Back to top Go down

Re: Menarik di Pekan, Bandar Lestari

Post  rudini77 on Tue Jan 26, 2010 2:16 pm

apens7 wrote:

tak jauh dari p.j.3, tereltak satu tempat perlancongan kat daerah pekan ni iaitu Taman Tasik Sultan Abu Bakar... kalau tgk kat signboard ni, bukan jer ader restoren, siap ada litar gocart lagi tu.. perghhh...

Setakat litar go-cart je, kereta nya tak de, ptg2 org lumba kereta control ada le... Tapi thn lps ada buat Cub Prix Sirkit Kebangsaan, blh tahan jgk la org yg dtg...
avatar
rudini77

Posts : 26
Points : 26
Join date : 08/01/2010
Age : 41
Location : Bandar Jengka

Back to top Go down

Re: Menarik di Pekan, Bandar Lestari

Post  SailorMoon on Thu Mar 18, 2010 6:33 pm

apens7 wrote:

muzium sultan abu bakar.. dlm mantainance... bagunan putih ni dulu asalnyer istana sultan bau bakar (dolu2 la).. pastu jd tempat kediaman residen british, JP rodger... then jd muzium jerk...

tempat koi 'meeting' zaman skul dulu... Very Happy
avatar
SailorMoon
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1071
Points : 1110
Join date : 22/02/2010
Location : Pekan - Sepang - Sg Petani

http://fiverobindas.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Menarik di Pekan, Bandar Lestari

Post  SailorMoon on Thu Mar 18, 2010 6:37 pm

apens7 wrote:
MD wrote:Apens,
kedai nasi ayam tepi sungai dekat Shell tu ada lagi tak? dulu kerap makan kat sana...

ada lagi... moh2 le ke pekan... tokey tu tanye aok, MD.. hehehe

kedai nasik ayam ahla natrah yer...mmg best tp kekadang tokeynye garang... Mad
avatar
SailorMoon
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1071
Points : 1110
Join date : 22/02/2010
Location : Pekan - Sepang - Sg Petani

http://fiverobindas.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Menarik di Pekan, Bandar Lestari

Post  suzitasaari on Mon Apr 12, 2010 2:03 pm

hilang rindu kwn tgk gmbo2 nih..sethun doh tak blk pekan..tq upload gmbo2 nih..dpt jugok sedikit sebanyok hilang rindu.. Shocked

suzitasaari

Posts : 2
Points : 2
Join date : 12/04/2010
Location : Doha,Qatar

Back to top Go down

Re: Menarik di Pekan, Bandar Lestari

Post  amienski on Mon Apr 12, 2010 2:51 pm

apens7 wrote:
Yassin wrote:
apens7 wrote:

ini la dia sebahagian area perumahan peramu jaya 3.. atau lebih dikenali sebgai 'rumah 500' bg penduduk2 pekan.. nape? sebab area perumahan ni ada 500 buah rumah.. hehehehe..

Dulu2 kawan ingat umah 500 nei rege nyer 500 rupenya unit nya 500...hehehe, kat jerantut nei ada juge umah 410..bukan rege keknya unitnya....gambo awek2 pekan tak de ker utk tatapan huhuhuhuhu....

ni raya pertama kwn amik ni.. so semua awek2 pekan beraya sakan.... tgk2 gak.. takde plak fazura hok pelakon tv tu balik ke pekan... ekekeke

fazura umoh die kat area umoh aku..bukan kat 500
avatar
amienski
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 387
Points : 422
Join date : 22/10/2009
Age : 33

http://onthespot.fotopages.com

Back to top Go down

Re: Menarik di Pekan, Bandar Lestari

Post  amienski on Mon Apr 12, 2010 2:57 pm

hehe...apens. ujung bulan kite balik jom..kite pegi shoot same2
avatar
amienski
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 387
Points : 422
Join date : 22/10/2009
Age : 33

http://onthespot.fotopages.com

Back to top Go down

Re: Menarik di Pekan, Bandar Lestari

Post  SailorMoon on Mon Apr 12, 2010 5:56 pm

amienski wrote:hehe...apens. ujung bulan kite balik jom..kite pegi shoot same2

aok balik kg sok kan...
p snap gambo kat pekan sari...
kat tmpt org jual ubt resdung tu,
aritu dorg bwk king cobra ngn anaconda...
ape relevannye ngn biz dorg tu koi xtau la...
sblm tu dorg penah bwk patung puja...
x senonoh sgguh la,kat pala ade kopiah... Evil or Very Mad
avatar
SailorMoon
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1071
Points : 1110
Join date : 22/02/2010
Location : Pekan - Sepang - Sg Petani

http://fiverobindas.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Menarik di Pekan, Bandar Lestari

Post  amienski on Tue Apr 13, 2010 12:17 am

SailorMoon wrote:
amienski wrote:hehe...apens. ujung bulan kite balik jom..kite pegi shoot same2

aok balik kg sok kan...
p snap gambo kat pekan sari...
kat tmpt org jual ubt resdung tu,
aritu dorg bwk king cobra ngn anaconda...
ape relevannye ngn biz dorg tu koi xtau la...
sblm tu dorg penah bwk patung puja...
x senonoh sgguh la,kat pala ade kopiah... Evil or Very Mad

InsyaAllah..Very Happy pekan sari beloh maner?
avatar
amienski
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 387
Points : 422
Join date : 22/10/2009
Age : 33

http://onthespot.fotopages.com

Back to top Go down

Re: Menarik di Pekan, Bandar Lestari

Post  SailorMoon on Tue Apr 13, 2010 12:22 am

amienski wrote:
SailorMoon wrote:
amienski wrote:hehe...apens. ujung bulan kite balik jom..kite pegi shoot same2

aok balik kg sok kan...
p snap gambo kat pekan sari...
kat tmpt org jual ubt resdung tu,
aritu dorg bwk king cobra ngn anaconda...
ape relevannye ngn biz dorg tu koi xtau la...
sblm tu dorg penah bwk patung puja...
x senonoh sgguh la,kat pala ade kopiah... Evil or Very Mad

InsyaAllah..Very Happy pekan sari beloh maner?

pekan sari kat bandor tu la...sebeloh sek. ahmad...
sabtu pg...koi ade amik gambo king cobra tu aritu...
tp x bpe clear, mklumlah bkn dslr... Rolling Eyes
avatar
SailorMoon
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1071
Points : 1110
Join date : 22/02/2010
Location : Pekan - Sepang - Sg Petani

http://fiverobindas.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Menarik di Pekan, Bandar Lestari

Post  amienski on Tue Apr 13, 2010 10:48 am

oraite..roger that
avatar
amienski
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 387
Points : 422
Join date : 22/10/2009
Age : 33

http://onthespot.fotopages.com

Back to top Go down

Re: Menarik di Pekan, Bandar Lestari

Post  tun_teja on Sat Aug 21, 2010 3:26 pm

kawe kadang2 boring balik Pekan le nih sebab Pekan tu dah ramai sangat manusia....sejak dua menjak PM bawak masuk banyak sgt development....dah tak permai dah Pekan tu..kadang2 jammed chewahh..Pekan jammed mcm tk cayooo kan...

tp yg kaya kt Pekan tu bukan owang Pekan..tp owang Kemboja..sbb hari Sabtu ada pasor Kemboja..orang Kemboja yg niaga kt situ sume jd tokey...kaya raya..tak caye p tengok umah diaorang kt jalan Batu Balek nuh haa..yang kayap orang kita la...sebab p melambak duit kt Kemboja2 tu...bisnes laris maaa.....termasuk la kawe sekalik p beli kt Kemboja hik hik hik... Mad (taktau camno den boleh terjobak)
avatar
tun_teja

Posts : 18
Points : 21
Join date : 16/08/2010
Location : Bandar Baru Bangi

Back to top Go down

Re: Menarik di Pekan, Bandar Lestari

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 4 Previous  1, 2, 3, 4

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum