Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Menarik di Pekan, Bandar Lestari

Page 1 of 4 1, 2, 3, 4  Next

Go down

Menarik di Pekan, Bandar Lestari

Post  apens7 on Fri Sep 25, 2009 6:33 pm

alhamdulillah... peluang balik beraya di kampung kwn amik sepenuhnya utk mengambil beberapa gambar tempat2 menarik disekitar Pekan, bandar diraja negeri kesayangan kita ni, bertujuan utk berkongsi dengan warga PCC khasnya dan juga warga negeri Pahang secara umumnya. Di bawah ni beberapa gambar utk tatapan aokmer... king
avatar
apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: Menarik di Pekan, Bandar Lestari

Post  Yassin on Fri Sep 25, 2009 8:11 pm

apens7 wrote:alhamdulillah... peluang balik beraya di kampung kwn amik sepenuhnya utk mengambil beberapa gambar tempat2 menarik disekitar Pekan, bandar diraja negeri kesayangan kita ni, bertujuan utk berkongsi dengan warga PCC khasnya dan juga warga negeri Pahang secara umumnya. Di bawah ni beberapa gambar utk tatapan aokmer... king

Taaadokkk pon.....
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Menarik di Pekan, Bandar Lestari

Post  apens7 on Mon Sep 28, 2009 10:24 am



mayb ada org luar pahang tak tau mana terletaknye pekan, pahang.. so kalau nak tau, yg bertanda A tu la daerah Pekan Bandar Diraja negeri Pahang Darul Makmur...
avatar
apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: Menarik di Pekan, Bandar Lestari

Post  apens7 on Mon Sep 28, 2009 10:27 am

gambor2 biasa jer brader yassing.. hehehehe... kwn amik dr area umah kwn ke bandor pekan.... let's enjoy watching these photos!!! What a Face
avatar
apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: Menarik di Pekan, Bandar Lestari

Post  apens7 on Mon Sep 28, 2009 10:29 am



ini la dia sebahagian area perumahan peramu jaya 3.. atau lebih dikenali sebgai 'rumah 500' bg penduduk2 pekan.. nape? sebab area perumahan ni ada 500 buah rumah.. hehehehe..
avatar
apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: Menarik di Pekan, Bandar Lestari

Post  apens7 on Mon Sep 28, 2009 10:31 am



bas paling glamer kat daerah pekan... bee huat... juga merupakan bas kesyangan enche deto.. ekekeke
avatar
apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: Menarik di Pekan, Bandar Lestari

Post  apens7 on Mon Sep 28, 2009 10:33 am



signboard yg berhampiran dgn perumahan peramu jaya 3... lets go to bandorrrr... hehehe
avatar
apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: Menarik di Pekan, Bandar Lestari

Post  apens7 on Mon Sep 28, 2009 10:35 am



tak jauh dari p.j.3, tereltak satu tempat perlancongan kat daerah pekan ni iaitu Taman Tasik Sultan Abu Bakar... kalau tgk kat signboard ni, bukan jer ader restoren, siap ada litar gocart lagi tu.. perghhh...
avatar
apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: Menarik di Pekan, Bandar Lestari

Post  apens7 on Mon Sep 28, 2009 10:38 am



ni dia... sekitar taman tasik sultan abu bakar.... yg macam rumah2 pondok tu kwn tak tau... mayb ada unsur2 rumah tradisional negeri pahang...

yg ada tayar merah putih tu plak litar gokart... jum lumba!!!
avatar
apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: Menarik di Pekan, Bandar Lestari

Post  apens7 on Mon Sep 28, 2009 10:45 am



ni paling gerun ni.. sedar tak sedar pekan dah jadi pengeluar mercederz benz kat malaysia... gempakkk.... hehehehe
avatar
apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: Menarik di Pekan, Bandar Lestari

Post  apens7 on Mon Sep 28, 2009 10:52 am



sekitar main road di perumahan peramu jaya 1 ke bandorr....
avatar
apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: Menarik di Pekan, Bandar Lestari

Post  apens7 on Mon Sep 28, 2009 10:56 am



ni lagi gempakk, balai polis daerah pekan.. hehehehe

akceli dulu bangunan ni asalnyer rumah persinggahan VVIP pekan.. pastu tukar jadi kolej shahputra then now dah jadi balai polis... tabik tuan!!!! cheers
avatar
apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: Menarik di Pekan, Bandar Lestari

Post  apens7 on Mon Sep 28, 2009 11:11 am



signboard ke bandar diraja pekan.... kalau aokmer nak tau.. area peramu ngn bandar pekan ni dipisahkan oleh sungai pahang...
avatar
apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: Menarik di Pekan, Bandar Lestari

Post  apens7 on Mon Sep 28, 2009 11:21 am



melalui jambatan sultan abu bakar, yg merentasi sungai pahang....
avatar
apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: Menarik di Pekan, Bandar Lestari

Post  apens7 on Mon Sep 28, 2009 11:22 am



daulat tuanku...
avatar
apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: Menarik di Pekan, Bandar Lestari

Post  apens7 on Mon Sep 28, 2009 11:31 am



permandangan sungai pahang... hanyut sket je lagi depan nun dah laut china selatan weh.. hehehe
avatar
apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: Menarik di Pekan, Bandar Lestari

Post  Yassin on Mon Sep 28, 2009 11:34 am

apens7 wrote:

ini la dia sebahagian area perumahan peramu jaya 3.. atau lebih dikenali sebgai 'rumah 500' bg penduduk2 pekan.. nape? sebab area perumahan ni ada 500 buah rumah.. hehehehe..

Dulu2 kawan ingat umah 500 nei rege nyer 500 rupenya unit nya 500...hehehe, kat jerantut nei ada juge umah 410..bukan rege keknya unitnya....gambo awek2 pekan tak de ker utk tatapan huhuhuhuhu....
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Menarik di Pekan, Bandar Lestari

Post  apens7 on Mon Sep 28, 2009 11:35 am

avatar
apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: Menarik di Pekan, Bandar Lestari

Post  apens7 on Mon Sep 28, 2009 11:36 am



dah masuk area2 kg mengkasor, pekan.. hehehe
avatar
apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: Menarik di Pekan, Bandar Lestari

Post  Yassin on Mon Sep 28, 2009 11:39 am

Raya tahun nei kawan tak berkesempatan naik ke pekan, raya tahun lepas kawan sempat gi ke pekan....keknya pekan kita sunyi je...mekala nok bersunyian ter.. elok ngat...
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Menarik di Pekan, Bandar Lestari

Post  apens7 on Mon Sep 28, 2009 11:48 am



masjid terbaru kat pekan.. btul2 kat simpang berhadapan ngn sekolah sains shah n hospital baru pekan... alhamdulillah
avatar
apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: Menarik di Pekan, Bandar Lestari

Post  Yassin on Mon Sep 28, 2009 11:54 am

apens7 wrote:

masjid terbaru kat pekan.. btul2 kat simpang berhadapan ngn sekolah sains shah n hospital baru pekan... alhamdulillah

Popalih lawo ngat masjid deme!!! masjid tempat kawan mekala lambat dtg masa nok sembahyang raya tak de tmpt no parking dah.... mula sembahyang dalam suasana nok maroh je sabit berembit...hilang juge khusyuk sembahyang weh...
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Menarik di Pekan, Bandar Lestari

Post  J.Milan22 on Mon Sep 28, 2009 11:56 am

hasil kerja yg baguss dari mohd apens....
avatar
J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: Menarik di Pekan, Bandar Lestari

Post  apens7 on Mon Sep 28, 2009 12:01 pm





sekolah menengah sains sultan haji ahmad shah (SHAH, pekan)... sekolah sains yg fames kat pekan... hehehe
avatar
apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: Menarik di Pekan, Bandar Lestari

Post  apens7 on Mon Sep 28, 2009 12:04 pm





penoh dgr murtabak mengkasor? penoh masuk jalan2 carik makan tv3 tu... ni ler dia kedainyer.. sebelah ngn sekolah shah pekan tadi... yum, yum...
avatar
apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: Menarik di Pekan, Bandar Lestari

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 4 1, 2, 3, 4  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum