Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

PANJANG SGT....

Page 1 of 2 1, 2  Next

Go down

PANJANG SGT....

Post  labu sayong on Tue Oct 20, 2009 1:50 am

Koi ni tkt la nok bg cdgn..tkt kene maroh dgn abg deto..maklumla..umo pun br setaun jagung... Very Happy ..hehe..tp koi nok cdng kan hok yg rajin ngat posting tu jgn post pjg berjela..bkn maleh nok bace tp disbbkan kekangan mase..jd kengkadang xterbace jugek...yg penting isi utk diperbincangkan...
avatar
labu sayong
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 598
Points : 623
Join date : 09/06/2009
Age : 32
Location : Johor/Jengka 4

Back to top Go down

Re: PANJANG SGT....

Post  Yassin on Tue Oct 20, 2009 9:16 am

Apa bender pun hok sederhana tu lah hok moleknya....panjang sangat tak elok juge pendek sangat tak kena pulok....hehehehe tak reti juga kawan....tanya DETO laa kut dia reti....
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: PANJANG SGT....

Post  jasnoraizan on Tue Oct 20, 2009 10:08 am

Yassin wrote:Apa bender pun hok sederhana tu lah hok moleknya....panjang sangat tak elok juge pendek sangat tak kena pulok....hehehehe tak reti juga kawan....tanya DETO laa kut dia reti....

panjang ke ?...pendek ke.?..tak ada masaloh...yg penting pengisianye....
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: PANJANG SGT....

Post  zulkbo on Tue Oct 20, 2009 10:55 am

labu sayong wrote:Koi ni tkt la nok bg cdgn..tkt kene maroh dgn abg deto..maklumla..umo pun br setaun jagung... Very Happy ..hehe..tp koi nok cdng kan hok yg rajin ngat posting tu jgn post pjg berjela..bkn maleh nok bace tp disbbkan kekangan mase..jd kengkadang xterbace jugek...yg penting isi utk diperbincangkan...

biasa dah adat zaman internet
ni..sema nak cepat Very Happy Very Happy
ada baik ada kontra nye
apapun cuba memahami
pandangan yang muda Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: PANJANG SGT....

Post  labu sayong on Tue Oct 20, 2009 9:47 pm

Bukan ape..koi ni bukan jenis hok ngadap PC je...kengkadang nok jugek bace cite2 lawak tuh keknye pjg ngat...tp ape pun sekalung tahniah la yg mengepost mcm2 info tuh...
avatar
labu sayong
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 598
Points : 623
Join date : 09/06/2009
Age : 32
Location : Johor/Jengka 4

Back to top Go down

Re: PANJANG SGT....

Post  Yassin on Wed Oct 21, 2009 8:58 am

labu sayong wrote:Bukan ape..koi ni bukan jenis hok ngadap PC je...kengkadang nok jugek bace cite2 lawak tuh keknye pjg ngat...tp ape pun sekalung tahniah la yg mengepost mcm2 info tuh...

Bukan bender topik yg panjang terlajok tu hok copy paste...mekala topik hok buat sendiri ORI punya tak le gitu...bagi kawan, kawan lebih suka topik itu hok dikarang sendiri lebih ori dan lebih segar.... Very Happy
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: PANJANG SGT....

Post  labu sayong on Wed Oct 21, 2009 12:22 pm

Yassin wrote:
labu sayong wrote:Bukan ape..koi ni bukan jenis hok ngadap PC je...kengkadang nok jugek bace cite2 lawak tuh keknye pjg ngat...tp ape pun sekalung tahniah la yg mengepost mcm2 info tuh...

Bukan bender topik yg panjang terlajok tu hok copy paste...mekala topik hok buat sendiri ORI punya tak le gitu...bagi kawan, kawan lebih suka topik itu hok dikarang sendiri lebih ori dan lebih segar.... Very Happy

ye...btl tu..segar dari ladang...
avatar
labu sayong
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 598
Points : 623
Join date : 09/06/2009
Age : 32
Location : Johor/Jengka 4

Back to top Go down

Re: PANJANG SGT....

Post  jasnoraizan on Wed Oct 21, 2009 12:29 pm

labu sayong wrote:
Yassin wrote:
labu sayong wrote:Bukan ape..koi ni bukan jenis hok ngadap PC je...kengkadang nok jugek bace cite2 lawak tuh keknye pjg ngat...tp ape pun sekalung tahniah la yg mengepost mcm2 info tuh...

Bukan bender topik yg panjang terlajok tu hok copy paste...mekala topik hok buat sendiri ORI punya tak le gitu...bagi kawan, kawan lebih suka topik itu hok dikarang sendiri lebih ori dan lebih segar....

ye...btl tu..segar dari ladang...

karang sendiri la konon ......ori la konon. ...... he...he...he.....
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: PANJANG SGT....

Post  strikerbuncit on Wed Oct 21, 2009 12:29 pm

labu sayong wrote:
Yassin wrote:
labu sayong wrote:Bukan ape..koi ni bukan jenis hok ngadap PC je...kengkadang nok jugek bace cite2 lawak tuh keknye pjg ngat...tp ape pun sekalung tahniah la yg mengepost mcm2 info tuh...

Bukan bender topik yg panjang terlajok tu hok copy paste...mekala topik hok buat sendiri ORI punya tak le gitu...bagi kawan, kawan lebih suka topik itu hok dikarang sendiri lebih ori dan lebih segar.... Very Happy

ye...btl tu..segar dari ladang...

tapi yg panjang tu biasanya berbentuk ilmu atau informasi (wlpn kopi-pes)..mana ada ilmu tulis sekerat-skerat..kalau rasa xlarat baca,jgn baca..kalo ada masa lebih,barula baca..

hok yg ori tu..kita bknnye penulis spenuh masa nk tulis bjela2..sape rajin tulis,eloklah...then,biasanya yg ori lbih kpd pendapat sendiri..

p/s:jgn ter marah ye..sy ikhlas berkata..
avatar
strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: PANJANG SGT....

Post  MD on Wed Oct 21, 2009 12:31 pm

labu sayong wrote:Koi ni tkt la nok bg cdgn..tkt kene maroh dgn abg deto..maklumla..umo pun br setaun jagung... Very Happy ..hehe..tp koi nok cdng kan hok yg rajin ngat posting tu jgn post pjg berjela..bkn maleh nok bace tp disbbkan kekangan mase..jd kengkadang xterbace jugek...yg penting isi utk diperbincangkan...

panjang pendek sesuatu artikel tu bergantung kepada tajuk...kalau minat boleh sambung post pada topik tu,kalau tak minat ignore

p/s - yang penting peosting tak merapu,tak meraban...dalam dunia forum ''macam macam ada'',elok ambik yang baik Very Happy
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: PANJANG SGT....

Post  jasnoraizan on Wed Oct 21, 2009 12:31 pm

strikerbuncit wrote:
labu sayong wrote:
Yassin wrote:
labu sayong wrote:Bukan ape..koi ni bukan jenis hok ngadap PC je...kengkadang nok jugek bace cite2 lawak tuh keknye pjg ngat...tp ape pun sekalung tahniah la yg mengepost mcm2 info tuh...

Bukan bender topik yg panjang terlajok tu hok copy paste...mekala topik hok buat sendiri ORI punya tak le gitu...bagi kawan, kawan lebih suka topik itu hok dikarang sendiri lebih ori dan lebih segar....

ye...btl tu..segar dari ladang...

tapi yg panjang tu biasanya berbentuk ilmu atau informasi (wlpn kopi-pes)..mana ada ilmu tulis sekerat-skerat..kalau rasa xlarat baca,jgn baca..kalo ada masa lebih,barula baca..

hok yg ori tu..kita bknnye penulis spenuh masa nk tulis bjela2..sape rajin tulis,eloklah...then,biasanya yg ori lbih kpd pendapat sendiri..

p/s:jgn ter marah ye..sy ikhlas berkata..

koi sokong ......amatlah tu.....
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: PANJANG SGT....

Post  labu sayong on Wed Oct 21, 2009 12:33 pm

MD wrote:
labu sayong wrote:Koi ni tkt la nok bg cdgn..tkt kene maroh dgn abg deto..maklumla..umo pun br setaun jagung... Very Happy ..hehe..tp koi nok cdng kan hok yg rajin ngat posting tu jgn post pjg berjela..bkn maleh nok bace tp disbbkan kekangan mase..jd kengkadang xterbace jugek...yg penting isi utk diperbincangkan...

panjang pendek sesuatu artikel tu bergantung kepada tajuk...kalau minat boleh sambung post pada topik tu,kalau tak minat ignore

p/s - yang penting peosting tak merapu,tak meraban...dalam dunia forum ''macam macam ada'',elok ambik yang baik Very Happy

betul tuh..kot nanti kt sabah srwk lgsg xleh berforum lg... Very Happy
avatar
labu sayong
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 598
Points : 623
Join date : 09/06/2009
Age : 32
Location : Johor/Jengka 4

Back to top Go down

Re: PANJANG SGT....

Post  lepat_ubi on Wed Oct 21, 2009 12:34 pm

labu sayong wrote:
MD wrote:
labu sayong wrote:Koi ni tkt la nok bg cdgn..tkt kene maroh dgn abg deto..maklumla..umo pun br setaun jagung... Very Happy ..hehe..tp koi nok cdng kan hok yg rajin ngat posting tu jgn post pjg berjela..bkn maleh nok bace tp disbbkan kekangan mase..jd kengkadang xterbace jugek...yg penting isi utk diperbincangkan...

panjang pendek sesuatu artikel tu bergantung kepada tajuk...kalau minat boleh sambung post pada topik tu,kalau tak minat ignore

p/s - yang penting peosting tak merapu,tak meraban...dalam dunia forum ''macam macam ada'',elok ambik yang baik Very Happy

betul tuh..kot nanti kt sabah srwk lgsg xleh berforum lg... Very Happy

kompiden jer dapat kat sane...
sekali dapt kat jengka 6...
tak pun dapat sekolah sri jaye
avatar
lepat_ubi
A.D.O
A.D.O

Posts : 1316
Points : 1348
Join date : 25/05/2009
Age : 29
Location : TRANUNG KITE..../ JENGKA 04

Back to top Go down

Re: PANJANG SGT....

Post  Yassin on Wed Oct 21, 2009 12:36 pm

Apa pun bab ilmu tu kawan nok komen la....tapi kawan suka juge merujuk pada topik2 yang dihantar tu mekala dapat ada topik2 beras bernas idak le kita duk copy tea gitu sokmo..karang org kabor forum copy paste pulok...haru juge...

Ker goner?
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: PANJANG SGT....

Post  MD on Wed Oct 21, 2009 12:40 pm

Yassin wrote:Apa pun bab ilmu tu kawan nok komen la....tapi kawan suka juge merujuk pada topik2 yang dihantar tu mekala dapat ada topik2 beras bernas idak le kita duk copy tea gitu sokmo..karang org kabor forum copy paste pulok...haru juge...

Ker goner?

Sin,
copy paste boleh..moleknya diakhir tu kita bg kredit pada penulis asal...tak lah ralat sangat penulis asal tu...
mana mana forum pun galakkan buat gini...

p/s - kalau post kita karang bejurai jurai,tetiba dengan mudah orang copy bawak ke tempat lain...marah jugak kita weh... Very Happy
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: PANJANG SGT....

Post  Yassin on Wed Oct 21, 2009 12:44 pm

MD wrote:
Yassin wrote:Apa pun bab ilmu tu kawan nok komen la....tapi kawan suka juge merujuk pada topik2 yang dihantar tu mekala dapat ada topik2 beras bernas idak le kita duk copy tea gitu sokmo..karang org kabor forum copy paste pulok...haru juge...

Ker goner?

Sin,
copy paste boleh..moleknya diakhir tu kita bg kredit pada penulis asal...tak lah ralat sangat penulis asal tu...
mana mana forum pun galakkan buat gini...

p/s - kalau post kita karang bejurai jurai,tetiba dengan mudah orang copy bawak ke tempat lain...marah jugak kita weh... Very Happy

Kawan setuju 100% kata aok tu....sebab penulisan tak boleh dicop mekala gambo tu boleh kita letok stem dan cop....mmg haru kita sesiapa penah nulis org lain cedok je...jadi lah susu punya lembu susu tekoh dapat nama...

**rasa kawan perbahasan kawan nei tak lari pada topik lagi...heheheh
Rolling Eyes
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: PANJANG SGT....

Post  jasnoraizan on Wed Oct 21, 2009 12:45 pm

MD wrote:
Yassin wrote:Apa pun bab ilmu tu kawan nok komen la....tapi kawan suka juge merujuk pada topik2 yang dihantar tu mekala dapat ada topik2 beras bernas idak le kita duk copy tea gitu sokmo..karang org kabor forum copy paste pulok...haru juge...

Ker goner?

Sin,
copy paste boleh..moleknya diakhir tu kita bg kredit pada penulis asal...tak lah ralat sangat penulis asal tu...
mana mana forum pun galakkan buat gini...

p/s - kalau post kita karang bejurai jurai,tetiba dengan mudah orang copy bawak ke tempat lain...marah jugak kita weh...

habis kalau dah berforum melalok ...melerek...tok kemana2...lbh baik hok copy paste tu lg bagus...


Last edited by jasnoraizan on Wed Oct 21, 2009 12:45 pm; edited 1 time in total
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: PANJANG SGT....

Post  labu sayong on Wed Oct 21, 2009 12:45 pm

Goner2 pun kite msh tertaluk pada peraturan yg ditetapkan..kalau salah ade yg betulkan...xgitu otai2 PCC.
avatar
labu sayong
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 598
Points : 623
Join date : 09/06/2009
Age : 32
Location : Johor/Jengka 4

Back to top Go down

Re: PANJANG SGT....

Post  apens7 on Wed Oct 21, 2009 12:47 pm

LS, tajuk pun kene bagi org betul2 paham.. konpius kwn.. terpaksa baca dari posting pertama sampai abis utk mnengelak salah faham.. hehehe
avatar
apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: PANJANG SGT....

Post  Yassin on Wed Oct 21, 2009 12:49 pm

apens7 wrote:LS, tajuk pun kene bagi org betul2 paham.. konpius kwn.. terpaksa baca dari posting pertama sampai abis utk mnengelak salah faham.. hehehe

Kawan tak berani nok komen bab tajuk topik nei bimbang salah faham.....

Sajer lari topik err....
Mad
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: PANJANG SGT....

Post  labu sayong on Wed Oct 21, 2009 12:50 pm

apens7 wrote:LS, tajuk pun kene bagi org betul2 paham.. konpius kwn.. terpaksa baca dari posting pertama sampai abis utk mnengelak salah faham.. hehehe

tu gimik namenyer...

p/s: jasno and strikerbuncit..btul x koi ckp smlm ? apens je kategori kanak2 dlm PCC neh..hehe...
avatar
labu sayong
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 598
Points : 623
Join date : 09/06/2009
Age : 32
Location : Johor/Jengka 4

Back to top Go down

Re: PANJANG SGT....

Post  jasnoraizan on Wed Oct 21, 2009 12:52 pm

apens7 wrote:LS, tajuk pun kene bagi org betul2 paham.. konpius kwn.. terpaksa baca dari posting pertama sampai abis utk mnengelak salah faham.. hehehe

btl tu...kadang2 baca tajuk pun koi dah tak paham......(samar2 je...)
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: PANJANG SGT....

Post  strikerbuncit on Wed Oct 21, 2009 12:53 pm

Yassin wrote:Apa pun bab ilmu tu kawan nok komen la....tapi kawan suka juge merujuk pada topik2 yang dihantar tu mekala dapat ada topik2 beras bernas idak le kita duk copy tea gitu sokmo..karang org kabor forum copy paste pulok...haru juge...

Ker goner?

topik yg memerlukan perkongsian idea/pandangan/pendapat..eloklah guna yg ori (kata LS - "terbaik dri ladang")..

bab kopi-pes,bolehla mana2 yg elok tu..cuma jgn terlebih je..

Apens kanak-kanak?? hehehe..tak berani nk komen..coz we are united

tpulgla LS nok kata ape.. Razz
avatar
strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: PANJANG SGT....

Post  strikerbuncit on Wed Oct 21, 2009 12:54 pm

batul dah kata MD..lepas ni klu ade kopipes,eloklah tulis nama editor dia..dahla xbg royalti,atleast letak nama pn dah ok..thanks MD.. Razz


Last edited by strikerbuncit on Wed Oct 21, 2009 12:58 pm; edited 1 time in total
avatar
strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: PANJANG SGT....

Post  jasnoraizan on Wed Oct 21, 2009 12:54 pm

labu sayong wrote:
apens7 wrote:LS, tajuk pun kene bagi org betul2 paham.. konpius kwn.. terpaksa baca dari posting pertama sampai abis utk mnengelak salah faham.. hehehe

tu gimik namenyer...

p/s: jasno and strikerbuncit..btul x koi ckp smlm ? apens je kategori kanak2 dlm PCC neh..hehe...

bagi koi...koi faham...(tp rasenye rodong pcc nih..semuanye dah dewasa ..dpt memahaminye...)
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: PANJANG SGT....

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum