Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Bagaimana disini?

Page 1 of 2 1, 2  Next

Go down

Bagaimana disini?

Post  Yassin on Tue Aug 18, 2009 2:01 pm

Dulu2 kawan aktif juga dengan forum berforum ini macam2 tmpt kawan singgoh macam cerita kawan merapu dan bercerita sekadar nak bercerita ada satu web site tmpt kawan berforum itu pengujungnya amat tinggi sudahnya sever dia dah tak mampu nak menanggung keperluanya sudahnya admin @ mat amin kat situ buat syarat macam2 kala nak kebilik2 tertentu kena menlanggan dan sebagainya utk menampung kos katanya sudahnya tiada org yang mahu dan mampu nak menampung kos itu sudahnya bilik dan topiknya semakin hari semakin kurang walaupun masa itu jawatan aku atas pada ADO dah...hehehe nak tak nak aku juga terpakse meninggalkan forum tersebut.

Disini bagaimana pulak persiapan pihak PCC utk menghadapi sebarang kemungkinannya kelak apakah persiapan yang telah dia buat oleh pihak moderator and admin sendiri?
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Bagaimana disini?

Post  zulkbo on Sat Aug 29, 2009 8:14 am

kalau dah ramai kena tambah server
kita collect lah sorang sikit Very Happy
bab ni ramai yang tak suka nih Laughing

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Bagaimana disini?

Post  Yassin on Sun Aug 30, 2009 12:32 am

zulkbo wrote:kalau dah ramai kena tambah server
kita collect lah sorang sikit Very Happy
bab ni ramai yang tak suka nih Laughing

Lain padang lain berlalang....rupa sama tapi tak serupa....kawan kala sesepuluh dua tu kawan ulor juge...lebih entah laaa huhuhuhu
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Bagaimana disini?

Post  koy101 on Fri Sep 18, 2009 1:57 am

Salam Perkenalan... Aku org baru kat dlm nih... Tgh scroll sumer topik la nih... tetiba terjumpa lak topik nih...

Aku pun ada joint satu kelab keta.. ader gak forum kat internet nih... Members online dah jejak 4000 org lebih dah... selama 5 taun seblom ni, founder kelab jer yg bayor segala.... tp bila dier dah kahwin... maka budget terhad la... so Admin pakat la nak wat Keahlian Berbayor ( Official Member ) sbb dlm masa yg sama, kelab keta aku nih submit pendaftaran ker ROS.

Sebaik saja kelab mulakan proses Keahlian Berbayor nih... ramai lak yg bangkang.. ( seblom tu.. citer pasai nak wat keahlian berbayor nih dah lebih 1taun dibincangkan kat forum... xder lak yg masuk menentang ). Siap kuar ayat-ayat yg mmg langsung xkan berbau cinta... kat Admin.

Dah hampir 5 bulan nih.... Keahlian Berbayor nih... cumer ader dlm 30 org jer... Org yg mmg akan hadir hampir pd setiap aktiviti kelab... yg lain ... hanyut...

Aku citer kat sini cuma utk bg contoh jer aaa....
Apa-apa pun.. syabas pd admin PCC nih....
avatar
koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 44
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: Bagaimana disini?

Post  ebe on Fri Sep 18, 2009 3:32 am

aku suka topik ni.. hehhehehe... nanti kite tunggu apa kata tuan rumah... Laughing

koy,
forum kete apa yang awak maksudkan?

_________________



Download e-Book diatas & anda akan dibayar RM0.50 setiap download. Tiada bayaran | Free Of Charge | Belum cuba Belum tahu

avatar
ebe
Security Guard
Security Guard

Posts : 414
Points : 5452
Join date : 14/09/2009
Age : 34
Location : Technology Park Malaysia

http://www.bisneskad.biz

Back to top Go down

Re: Bagaimana disini?

Post  Yassin on Fri Sep 18, 2009 6:32 am

Topik kawan ini dah agok lama bersibai kat sini....apa pun respon dari anda semua elok laa juge, sebab faham apa yang ingin kawan sampaikan....apa pun kita tunggu laa tok ketua kita watikahkan nanti..kawan juga amat berharap PCC ini nanti tidak akan terjadi seperti mana lain-lain forum yang kita maksudkan itu...
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Bagaimana disini?

Post  Deto_8 on Fri Sep 18, 2009 3:52 pm

admin sedia maklum bila ahli makin bertambah dan makin banyak isi kandungan, secara tak langsungnya kos untuk operasi & maintenance (O&P) bertambah juga...

antara langkah yang difikirkan untuk menjana sumber kewangan bagi menampung kos O&P

i. merchandize
ii. keahlian berbayar
iii. advertisement
iv. sumbangan perseorangan
v. sumbangan korporat

insya Allah pengalaman di sebuah forum lain sebagai crew Kuala Lumpur sejak dari tahun 2004 akan dimanfaatkan untuk aokme...

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!
avatar
Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Bagaimana disini?

Post  koy101 on Sat Sep 19, 2009 1:04 am

ebe wrote:aku suka topik ni.. hehhehehe... nanti kite tunggu apa kata tuan rumah... Laughing

koy,
forum kete apa yang awak maksudkan?

Aku ahli kelab keta kembara...
www.kembara.net
avatar
koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 44
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: Bagaimana disini?

Post  Yassin on Sun Sep 20, 2009 12:42 am

Deto_8 wrote:admin sedia maklum bila ahli makin bertambah dan makin banyak isi kandungan, secara tak langsungnya kos untuk operasi & maintenance (O&P) bertambah juga...

antara langkah yang difikirkan untuk menjana sumber kewangan bagi menampung kos O&P

i. merchandize
ii. keahlian berbayar
iii. advertisement
iv. sumbangan perseorangan
v. sumbangan korporat

insya Allah pengalaman di sebuah forum lain sebagai crew Kuala Lumpur sejak dari tahun 2004 akan dimanfaatkan untuk aokme...

Kawan tabik spring laa kat admin..mekala ada perancang bergitu rupa....selamat maju jaya juga, hidup PCC kita!
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Bagaimana disini?

Post  koy101 on Thu Sep 24, 2009 1:22 am

Aku paling suker baca tang 'merchandize' tuh... hehehe...

Deto_8... stiker keta ser, stiker moto ser.... errr.... kut ader benda yg main gantung-gantung kat cermin pun leh gak..... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
avatar
koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 44
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: Bagaimana disini?

Post  ebe on Thu Sep 24, 2009 8:54 am

kawan setuju ngan planing admin.. memang beshhh

_________________



Download e-Book diatas & anda akan dibayar RM0.50 setiap download. Tiada bayaran | Free Of Charge | Belum cuba Belum tahu

avatar
ebe
Security Guard
Security Guard

Posts : 414
Points : 5452
Join date : 14/09/2009
Age : 34
Location : Technology Park Malaysia

http://www.bisneskad.biz

Back to top Go down

Re: Bagaimana disini?

Post  Yassin on Thu Sep 24, 2009 11:43 am

Moga2 PCC ini nanti bukan saje popular tapi akan kekal sebagai salah satu tmpt berforum paling best!
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Bagaimana disini?

Post  ebe on Thu Sep 24, 2009 12:09 pm

untuk sampai tahap tuh.. jasa baik forumers jugak dialu alukan I love you untuk advertise forum kat blog atau signature pada forum2 lain yang selalu anda lepak..

selamat hari raya

_________________



Download e-Book diatas & anda akan dibayar RM0.50 setiap download. Tiada bayaran | Free Of Charge | Belum cuba Belum tahu

avatar
ebe
Security Guard
Security Guard

Posts : 414
Points : 5452
Join date : 14/09/2009
Age : 34
Location : Technology Park Malaysia

http://www.bisneskad.biz

Back to top Go down

Re: Bagaimana disini?

Post  Yassin on Thu Sep 24, 2009 1:52 pm

ebe wrote:untuk sampai tahap tuh.. jasa baik forumers jugak dialu alukan I love you untuk advertise forum kat blog atau signature pada forum2 lain yang selalu anda lepak..

selamat hari raya

kat blog kawan tu ade juge kawan selitkan PCC nie.... Very Happy
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Bagaimana disini?

Post  ebe on Thu Sep 24, 2009 1:59 pm

Yassin wrote:
ebe wrote:untuk sampai tahap tuh.. jasa baik forumers jugak dialu alukan I love you untuk advertise forum kat blog atau signature pada forum2 lain yang selalu anda lepak..

selamat hari raya

kat blog kawan tu ade juge kawan selitkan PCC nie.... Very Happy

terimas kasis

_________________



Download e-Book diatas & anda akan dibayar RM0.50 setiap download. Tiada bayaran | Free Of Charge | Belum cuba Belum tahu

avatar
ebe
Security Guard
Security Guard

Posts : 414
Points : 5452
Join date : 14/09/2009
Age : 34
Location : Technology Park Malaysia

http://www.bisneskad.biz

Back to top Go down

Re: Bagaimana disini?

Post  koy101 on Sun Oct 04, 2009 4:28 am

Rasanya aku dipaksa utk mengundur atau mengurangkan kehadiran dlm PCC nih.

Kalu posting nih lepas, alhamdulillah.

Seblom raya... PCC nih agak senang ckit aku masuk... tp la nih ( selepas raya ) mungkin aku ader masalah ckit ngan BBand aku nih. PCC hanya leh dpt kalu aku pakai streamyx jer.... yg mana mmg aku xder la kan...

So mintak maaf dolu la kpd sumer.

p/s : Aku letak posting dlm tread nih sbb, tread nih jer aku leh bukak sejak mula log in tadi..... kut 2.09pg. Skrg 3.30pg
avatar
koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 44
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: Bagaimana disini?

Post  Yassin on Sun Oct 04, 2009 10:42 am

koy101 wrote:Rasanya aku dipaksa utk mengundur atau mengurangkan kehadiran dlm PCC nih.

Kalu posting nih lepas, alhamdulillah.

Seblom raya... PCC nih agak senang ckit aku masuk... tp la nih ( selepas raya ) mungkin aku ader masalah ckit ngan BBand aku nih. PCC hanya leh dpt kalu aku pakai streamyx jer.... yg mana mmg aku xder la kan...

So mintak maaf dolu la kpd sumer.

p/s : Aku letak posting dlm tread nih sbb, tread nih jer aku leh bukak sejak mula log in tadi..... kut 2.09pg. Skrg 3.30pg


Kawan juge dah buat komen kat topik ni " kenapa berat pulak PCC ini?" mungkin kita mengalami masalah yang sama bro....kawan tak tau apa puncanya tapi kawan nyaloh kan line rasa kawan sebab broad band mmg gitu.... Mad bab broadband kawan dah komplen giler2 kat blog kawan dulu2 err...
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Bagaimana disini?

Post  koy101 on Mon Oct 05, 2009 3:03 am

Yassin wrote:
koy101 wrote:Rasanya aku dipaksa utk mengundur atau mengurangkan kehadiran dlm PCC nih.

Kalu posting nih lepas, alhamdulillah.

Seblom raya... PCC nih agak senang ckit aku masuk... tp la nih ( selepas raya ) mungkin aku ader masalah ckit ngan BBand aku nih. PCC hanya leh dpt kalu aku pakai streamyx jer.... yg mana mmg aku xder la kan...

So mintak maaf dolu la kpd sumer.

p/s : Aku letak posting dlm tread nih sbb, tread nih jer aku leh bukak sejak mula log in tadi..... kut 2.09pg. Skrg 3.30pg


Kawan juge dah buat komen kat topik ni " kenapa berat pulak PCC ini?" mungkin kita mengalami masalah yang sama bro....kawan tak tau apa puncanya tapi kawan nyaloh kan line rasa kawan sebab broad band mmg gitu.... Mad bab broadband kawan dah komplen giler2 kat blog kawan dulu2 err...

hahaha Deto ngan ebe dah jawab pun... mati-mati aku ingat line problem.... kut PCC nih berat ngat.......
avatar
koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 44
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: Bagaimana disini?

Post  Deto_8 on Mon Oct 05, 2009 11:22 am

kiranya dok jadi ngundur dirilah ni... Laughing

jangan ngundur...aok ada ceria jugek PCC ni

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!
avatar
Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Bagaimana disini?

Post  MD on Mon Oct 05, 2009 11:34 am

Koy,
kekadang ini masalah global aok kena paham...nak nak ada gempa bumi ni..last week streamyx yg guna ground line ofis kawan pon problem....
btw stay tune at PCC
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Bagaimana disini?

Post  koy101 on Tue Oct 06, 2009 2:21 am

Deto_8 wrote:kiranya dok jadi ngundur dirilah ni... Laughing

jangan ngundur...aok ada ceria jugek PCC ni

MD wrote:Koy,
kekadang ini masalah global aok kena paham...nak nak ada gempa bumi ni..last week streamyx yg guna ground line ofis kawan pon problem....
btw stay tune at PCC

Bukan sajer nak ngundur diri... ingatkan pasai aku kat bentong nih.... BB duk main lari-lari... mmg ader web yg berat yg aku xleh masuk.... kut memula ingat pasai nih.. tu yg berhari-hari xleh masuk.... jenuh nunggu.... Dah tau problem.... hehehe... senang citer..
avatar
koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 44
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: Bagaimana disini?

Post  Deto_8 on Tue Oct 06, 2009 9:48 am

baguslah gitu...aok kiranya dah jadi jadi duta bentong...bila senang nanti upload ler gambor dari sana + info2 terkini

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!
avatar
Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Bagaimana disini?

Post  Mrcipizs on Tue Oct 06, 2009 9:57 am

duta bera xdak lg.. menunggu dgn penuh sabar... ekekekek....
avatar
Mrcipizs
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1106
Points : 1131
Join date : 15/04/2009
Age : 37
Location : Angkasa?

Back to top Go down

Re: Bagaimana disini?

Post  Deto_8 on Tue Oct 06, 2009 9:58 am

Mrcipizs wrote:duta bera xdak lg.. menunggu dgn penuh sabar... ekekekek....

ekeke...Bera tu dalam Pahang ke?

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!
avatar
Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Bagaimana disini?

Post  Mrcipizs on Tue Oct 06, 2009 10:11 am

kang ckp buta Geografi kang maroh.. ekekeke...
avatar
Mrcipizs
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1106
Points : 1131
Join date : 15/04/2009
Age : 37
Location : Angkasa?

Back to top Go down

Re: Bagaimana disini?

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum