Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Reputation System

Page 2 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Go down

Re: Reputation System

Post  labu sayong on Wed Aug 26, 2009 12:35 pm

J.Milan22 wrote:
MD wrote:
Yassin wrote:
labu sayong wrote:Saya masih xpaham mcm mn saya dapat reputation 1..atas dasar apa ye..sket je post

kawan nie tak dpt bender juge....mengepost palih berlepuh... Very Happy keknya kawan tak kisoh berlake tu sebab kawan menulis bukan kerana nama ewahhh.....

sabor buntat....
biasanye pokok yang jejarang berbuoh tu..sesekali di bebuoh manih amat nanti...ada lar tu....

saboor cam abe md royak tu..
.nnti skali up..mane tau terus ribu2 lemonkan..

tapi yang selalu bebuoh tu teruskan bebuoh yang manis2 supaya dapat manfaatkan kepada org lain..
avatar
labu sayong
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 598
Points : 623
Join date : 09/06/2009
Age : 32
Location : Johor/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Reputation System

Post  Deto_8 on Wed Aug 26, 2009 3:13 pm

Deto_8 wrote:Reputation system (Evaluation + "Thanks" Button)

The reputation system, as you have noticed, is a sub part of the point system. It also works with points.
Reputation is composed of items related to evaluations by users and items related to the feature "Thank you". [/color]








untuk makluman forumer yang jauh nun di Pahang maupun kelana-kelana yang mengembara di tanah melayu ini.....

sebenarnya ada system :-
1. Point
Point diberikan setiap posting atau topik yang dibuka...kalau aokme perasan ada posting kurang tapi point lebih sebab dia banya bukak topik

2. Reputation
Reputation ni diberikan oleh forumer lain..kalau dia rasa post aok tu bagus dan bermakna dia akan up atau positifkan dengan cara yang ditunjukkan kat atas....kalau dia nyampoh kat posting aok, dia akan turunkan reputation dengan cara yang sama jugak....

tujuan utama point/reputation ini adalah sebagai indikator kepada admin....biasanya admin akan bagi hadiah atau penghargaan untuk poster terbanyak, pembukak topik terbanyak dll...buat masa ini admin sedang mengkaji keberkesanannya tambahan pula keadaan ekonomi PCC yang defisit....

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!
avatar
Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Reputation System

Post  MD on Wed Aug 26, 2009 3:24 pm

harap semua forumers dapat memahaminya dan terus berforum.... Very Happy
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Reputation System

Post  Deto_8 on Wed Aug 26, 2009 3:26 pm

terima kasih MD...saya baru sahaja menaikkan reputasi anda dari 8 ke 9...sebab tu jadi warna hijau... Laughing Laughing

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!
avatar
Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Reputation System

Post  MD on Wed Aug 26, 2009 3:31 pm

Deto_8 wrote:terima kasih MD...saya baru sahaja menaikkan reputasi anda dari 8 ke 9...sebab tu jadi warna hijau... Laughing Laughing

hahahahhaa..........itu sebagai contohnya
oleh yang demikian...dijemput semua yang telah mendaftar tu bersama sama berforum disini...ramai yang bertandang tetapi masih segan segan...jemput sama sama berforum idea bernas,kita kemas


p/s - forumers disini semenya mesra2 belaka spt Abg Jem, dllnya....
Very Happy
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Reputation System

Post  Deto_8 on Wed Aug 26, 2009 3:37 pm

statistik sehingga hari ini

Most active topics
Rank Replies Topic
1 990 Sepak Bola Di Bawah Sinar Purnama
2 463 MANCHESTER UNITED :: THE RED DEVILS
3 328 FAMILY DAY & FRIENDLY @ CAMERON HIGHLANDS

Most active topic starters
Rank Username Topics Percent Graph
1 Deto_8 119 36%
2 zulkbo 68 20%
3 along 45 14%
4 Yassin 44 13% ---> sedang meningkat naik.... Laughing

Top posting users this month [Aug 2009]
Rank Username Posts Percent Graph
1 Deto_8 267 14%
2 J.Milan22 259 14%
3 zulkbo 253 13%
4 Yassin 241 13% ----> ada lagi nama Yassin...memang peningkatan mendadak ni

Top posters
Rank Username Posts Percent Graph
1 J.Milan22 1694 24%
2 Deto_8 1599 23%
3 zulkbo 712 10%
4 apens7 680 10%

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!
avatar
Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Reputation System

Post  lepat_ubi on Thu Aug 27, 2009 12:04 pm

Deto_8 wrote:statistik sehingga hari ini

Most active topics
Rank Replies Topic
1 990 Sepak Bola Di Bawah Sinar Purnama
2 463 MANCHESTER UNITED :: THE RED DEVILS
3 328 FAMILY DAY & FRIENDLY @ CAMERON HIGHLANDS

Most active topic starters
Rank Username Topics Percent Graph
1 Deto_8 119 36%
2 zulkbo 68 20%
3 along 45 14%
4 Yassin 44 13% ---> sedang meningkat naik.... Laughing

Top posting users this month [Aug 2009]
Rank Username Posts Percent Graph
1 Deto_8 267 14%
2 J.Milan22 259 14%
3 zulkbo 253 13%
4 Yassin 241 13% ----> ada lagi nama Yassin...memang peningkatan mendadak ni

Top posters
Rank Username Posts Percent Graph
1 J.Milan22 1694 24%
2 Deto_8 1599 23%
3 zulkbo 712 10%
4 apens7 680 10%


tahniah kpd semua....tingkat kan prestasi
avatar
lepat_ubi
A.D.O
A.D.O

Posts : 1316
Points : 1348
Join date : 25/05/2009
Age : 29
Location : TRANUNG KITE..../ JENGKA 04

Back to top Go down

Re: Reputation System

Post  Yassin on Thu Aug 27, 2009 12:16 pm

Kawan bender2 gitu me x kisoh sangat hok penting kita hepi duk sini sambil sembang2 nukor2 permikiran dan pendapat yang lebih penting kita sama mengeratkan silaratulrahim sesama kita....sambil menceriakan PCC ini. Harapan aku moga2 pentas PCC ini kelak setanding atau setidak2 menjadi yang terbaik dikalangan tmpt berforum yang ada. Apa pun kita semua ada peranannya tersendiri semua ada hak dan tangguugjawabnya.
"Bersama memajukan serta menceriakan PCC" cheers
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Reputation System

Post  MD on Thu Aug 27, 2009 12:19 pm

Yassin wrote:Kawan bender2 gitu me x kisoh sangat hok penting kita hepi duk sini sambil sembang2 nukor2 permikiran dan pendapat yang lebih penting kita sama mengeratkan silaratulrahim sesama kita....sambil menceriakan PCC ini. Harapan aku moga2 pentas PCC ini kelak setanding atau setidak2 menjadi yang terbaik dikalangan tmpt berforum yang ada. Apa pun kita semua ada peranannya tersendiri semua ada hak dan tangguugjawabnya.
"Bersama memajukan serta menceriakan PCC" cheers

insya allah....betul apa yag aok kate tu
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Reputation System

Post  lepat_ubi on Thu Aug 27, 2009 12:19 pm

Yassin wrote:Kawan bender2 gitu me x kisoh sangat hok penting kita hepi duk sini sambil sembang2 nukor2 permikiran dan pendapat yang lebih penting kita sama mengeratkan silaratulrahim sesama kita....sambil menceriakan PCC ini. Harapan aku moga2 pentas PCC ini kelak setanding atau setidak2 menjadi yang terbaik dikalangan tmpt berforum yang ada. Apa pun kita semua ada peranannya tersendiri semua ada hak dan tangguugjawabnya.
"Bersama memajukan serta menceriakan PCC" cheers


yerrr...alami kemeriahannya...rasakan sendiri kehebatannye
avatar
lepat_ubi
A.D.O
A.D.O

Posts : 1316
Points : 1348
Join date : 25/05/2009
Age : 29
Location : TRANUNG KITE..../ JENGKA 04

Back to top Go down

Re: Reputation System

Post  zulkbo on Thu Aug 27, 2009 12:31 pm

lepat_ubi wrote:
Yassin wrote:Kawan bender2 gitu me x kisoh sangat hok penting kita hepi duk sini sambil sembang2 nukor2 permikiran dan pendapat yang lebih penting kita sama mengeratkan silaratulrahim sesama kita....sambil menceriakan PCC ini. Harapan aku moga2 pentas PCC ini kelak setanding atau setidak2 menjadi yang terbaik dikalangan tmpt berforum yang ada. Apa pun kita semua ada peranannya tersendiri semua ada hak dan tangguugjawabnya.
"Bersama memajukan serta menceriakan PCC" cheers


yerrr...alami kemeriahannya...rasakan sendiri kehebatannye

ye lah..best ajer awok yek
bulan posa ni keh byk keja la pulok
jengok jap jer kat PCC
kadang tak sempat nak reply Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Reputation System

Post  Deto_8 on Tue Oct 06, 2009 12:03 am


RANKING PCC...akan diubah dari masa ke masa

Security Guard - Special
COACH - Special
Moderator - Special
Orang Kampung 1
JKK Kampung 25
Ketua Kampung 50
Tok Empat 75
Tok Penghulu 150
A.D.O 250
Pegawai Daerah 500
Ahli Dewan Undangan Negeri 750
EXCO 1000
Timbalan Menteri Besar 1250
Menteri Besar 1500

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!
avatar
Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Reputation System

Post  zulkbo on Tue Oct 06, 2009 1:16 am

terima kasihlah mod
hari ni dah naik EXCO
kalau kat luar ni EXCO gaji
mau 25k nih
huh huh huh
doakanlah yek satu
hari dapat gaji gitu
Very Happy Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Reputation System

Post  Deto_8 on Tue Oct 06, 2009 9:41 am

kawan nok bagi 25k tok mampu...cukuplah setakat pangkat di alam maya Laughing

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!
avatar
Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Reputation System

Post  Anak_Serindik on Fri Oct 09, 2009 1:02 pm

RANKING PCC...akan diubah dari masa ke masa

Security Guard - Special
COACH - Special
Moderator - Special
Orang Kampung 1
JKK Kampung 25
Ketua Kampung 50
Tok Empat 75
Tok Penghulu 150
A.D.O 250
Pegawai Daerah 500
Ahli Dewan Undangan Negeri 750
EXCO 1000
Timbalan Menteri Besar 1250
Menteri Besar 1500


** Susah jugak kalau nak sampai tahap nei yaa....byk point tu...err...
avatar
Anak_Serindik

Posts : 11
Points : 10
Join date : 09/10/2009
Location : Serata maya

Back to top Go down

Re: Reputation System

Post  jasnoraizan on Fri Oct 09, 2009 1:05 pm

Anak_Serindik wrote:RANKING PCC...akan diubah dari masa ke masa

Security Guard - Special
COACH - Special
Moderator - Special
Orang Kampung 1
JKK Kampung 25
Ketua Kampung 50
Tok Empat 75
Tok Penghulu 150
A.D.O 250
Pegawai Daerah 500
Ahli Dewan Undangan Negeri 750
EXCO 1000
Timbalan Menteri Besar 1250
Menteri Besar 1500


** Susah jugak kalau nak sampai tahap nei yaa....byk point tu...err...

berusaha lah....usaha tangga kejayaan...
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Reputation System

Post  strikerbuncit on Fri Oct 09, 2009 1:12 pm

jasnoraizan wrote:
Anak_Serindik wrote:RANKING PCC...akan diubah dari masa ke masa

Security Guard - Special
COACH - Special
Moderator - Special
Orang Kampung 1
JKK Kampung 25
Ketua Kampung 50
Tok Empat 75
Tok Penghulu 150
A.D.O 250
Pegawai Daerah 500
Ahli Dewan Undangan Negeri 750
EXCO 1000
Timbalan Menteri Besar 1250
Menteri Besar 1500


** Susah jugak kalau nak sampai tahap nei yaa....byk point tu...err...

berusaha lah....usaha tangga kejayaan...

kira ok lah tu..

nak jd MB sebenar kna blajar tinggi2 smpi menara gading..
tp nk jd MB PCC sng je,bljar smpi tgkat 4 je pn dah bole..
asalkan post lbih 1500.. Razz Razz study
avatar
strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Reputation System

Post  Oesandro Jr. on Fri Oct 09, 2009 1:17 pm

x paham lalu ngan system ni.. Question
avatar
Oesandro Jr.
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 343
Points : 350
Join date : 08/10/2009
Location : Dari jemapoh ke Manchestee singoh Melaka dulu

Back to top Go down

Re: Reputation System

Post  jasnoraizan on Fri Oct 09, 2009 1:18 pm

Oesandro Jr. wrote:x paham lalu ngan system ni..

aok posting je...nanti aok akan faham....dgn sendirinya aok akan merasainye....keseronokan dlam PCC NIH....
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Reputation System

Post  Oesandro Jr. on Fri Oct 09, 2009 1:21 pm

oooo..yg group2 tu koi agak paham ler..
tp yg point tu..mcm mana nak collect points??
avatar
Oesandro Jr.
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 343
Points : 350
Join date : 08/10/2009
Location : Dari jemapoh ke Manchestee singoh Melaka dulu

Back to top Go down

Re: Reputation System

Post  jasnoraizan on Fri Oct 09, 2009 1:26 pm

Oesandro Jr. wrote:oooo..yg group2 tu koi agak paham ler..
tp yg point tu..mcm mana nak collect points??

KALAU HOK POINT2 TU...SETAHU KWN LAHKAN....dia mengikut posting kita...brape banyok aok posting... banyok itulah point aoak....
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Reputation System

Post  Oesandro Jr. on Fri Oct 09, 2009 1:31 pm

ooo...bereh..
aok mmg byk tunjuk ajor kwn ni..
haa..koi bagi aok 10 points tambahan..hehe
avatar
Oesandro Jr.
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 343
Points : 350
Join date : 08/10/2009
Location : Dari jemapoh ke Manchestee singoh Melaka dulu

Back to top Go down

Re: Reputation System

Post  Anak_Serindik on Fri Oct 09, 2009 1:33 pm

jasnoraizan wrote:
Oesandro Jr. wrote:oooo..yg group2 tu koi agak paham ler..
tp yg point tu..mcm mana nak collect points??

KALAU HOK POINT2 TU...SETAHU KWN LAHKAN....dia mengikut posting kita...brape banyok aok posting... banyok itulah point aoak....

Siapa yang paling OTAI kat sini awk??
avatar
Anak_Serindik

Posts : 11
Points : 10
Join date : 09/10/2009
Location : Serata maya

Back to top Go down

Re: Reputation System

Post  jasnoraizan on Fri Oct 09, 2009 1:34 pm

Oesandro Jr. wrote:ooo...bereh..
aok mmg byk tunjuk ajor kwn ni..
haa..koi bagi aok 10 points tambahan..hehe

kwn pun baru lg...dalam nih...KWN DGOR AOK lbh otai..masa2 dalam TOK GAJOH .COM.....(aok tanye detolah kalau2 nak tahu lbh detail...)
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Reputation System

Post  jasnoraizan on Fri Oct 09, 2009 1:35 pm

Anak_Serindik wrote:
jasnoraizan wrote:
Oesandro Jr. wrote:oooo..yg group2 tu koi agak paham ler..
tp yg point tu..mcm mana nak collect points??

KALAU HOK POINT2 TU...SETAHU KWN LAHKAN....dia mengikut posting kita...brape banyok aok posting... banyok itulah point aoak....

Siapa yang paling OTAI kat sini awk??

aok kena tanye moderator kita lah...(MR DETO)...
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Reputation System

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum